به نام خدا امیدورارم همه دوستان عزیز خوب و سرحال باشید .

بنده تصمیم دارم برای شروع از غذا ها ، سوپ و دسر ها و سایر موارد که در زمستان بیشتر بهش نیازه کارمون انجام بشه تا غذاهای مفید و خوشمزه این فصل رو از دست ندیم مخصوصا سوپ های این فصل

خب امروز میخوام طرز تهیه سوپ جو  و معرفی انواعش رو بهتون بگم پس در ادامه مطلب با من همراه باشید...





سوپ جو,طرز تهیه سوپ جو,پخت سوپ جوسوپ جو قرمز از ساده ترین نوع سوپ جو میباشد

بنده تصمیم دارم برای شروع از غذا ها ، سوپ و دسر ها و سایر موارد که در زمستان بیشتر بهش نیازه کارمون انجام بشه تا غذاهای مفید و خوشمزه این فصل رو از دست ندیم مخصوصا سوپ های این فصل

خب امروز میخوام طرز تهیه سوپ جو  و معرفی انواعش رو بهتون بگم پس در ادامه مطلب با من همراه باشید...


سوپ جو یکی از خوشمزه ترین و سنتی ترین سوپهای ایرانی است. این نوع از سوپ جو یکی از متداولترین و ساده ترین نوع سوپ جو است. با ما همراه باشید تا طرز تهیه سوپ جو خوشمزه را به شما آموزش دهیم.

عکس مواد لازم سوپ جو:

تهیه سوپ جو,سوپ جو قرمز,انواع سوپ جو

هویج نگینی خرد شده برای سوپ جو مناسب‌تر است

 

 مواد لازم برای تهیه سوپ جو:


مرغ                                                 نصف سینه

جو پوست کنده                                 0.5 کیلوگرم

جو پرک                                           1پیمانه       

قارچ                                                0.5 کیلو گرم

هویج                                               0.5 کیلو گرم

پیاز                                                  2 عدد بزرگ

جعفری و گشنیز                                  1 پیمانه   

  رب                                           1 قاشق غذا خوری

  آبلیمو                                           1 قاشق غذا خوری

     نمک،فلفل،ادویه                                    به میزان لازم    

       آبغوره                                                به میزان لازم     



 
طرز تهیه سوپ جو:
جوی پوست کنده و جو پرک را پاک کنید و بشویید. چندین ساعت و یا از شب تا صبح آن را خیس کنید.

یک پیاز کوچک را نگینی ریز خرد کنید و با نصف سینه ی مرغ، کمی نمک و ادویه ی کاری و زردچوبه بگذارید آب پز شود. پس از آب پز شدن، مرغ را ریش ریش کنید و کنار بگذارید.

 

دو پیاز بزرگ را نگینی ریز خرد کنید و با کمی نمک سرخ کنید تا طلایی شود. قارچ را نگینی ریز خرد کنید و با یک قاشق آبلیمو روی حرارت بگذارید. قارچ ابتدا آب می اندازد و زمانی که آب آن خشک شد از روی حرارت بردارید. هویج را رنده کنید نوعی رنده که خلال خلال نازک شود.

اگر سبزی تازه استفاده کنید بهتر است جعفری و گشنیز را بشویید و ریز خرد کنید. در غیر این صورت می توانید از سبزی خشک شده استفاده کنید.

پیاز داغ، جوی خیس شده با همان آبی که خیس کرده اید، مرغ ریش ریش شده، قارچ آب پز، هویج رنده شده، سبزی خرد شده را با مقداری آب در قابلمه ای بریزید و روی حرارت بگذارید تا تمامی مواد سوپ جو جا بیفتد. جا افتادن سوپ جو به گونه ای است که مواد و آب از هم جدا نیفتد بلکه یکدست باشد و لعاب بدهد.

در این مرحله رب، نمک، فلفل و آبغوره ی سوپ جو را بریزید و مزه کنید تا طعم دلخواه شما به دست آید.

سوپ جوی بسیار خوشمزه و پرخاصیت شما آماده است. این سوپ جو، قرمز رنگ است و تقریبا تمامی افراد و به خصوص کودکان این سوپ جو خوشمزه را می پسندند.


راز و رمزهای طرز تهیه سوپ جو:

سوپ جو با گوشت,روش های پخت سوپ جو,سوپ جو خوشمزه

جعفری را خیلی ریز کنید طوری که آب نیندازد سپس روی سوپ جو بریزید

 
* سوپ جو با آب مرغ خوشمزه‌ تر می‌شود؛ چون آب مرغ بی‌ رنگ است برای سوپ جو سفید مناسب‌ تر است.

* برای داشتن سوپ جو خوشمزه و جا افتاده باید جو حتماً خوب بپزد و لعاب بیندازد.

* برای پخت سوپ جو با شیر باید حتما شیر را گرم کنید چون اگر شیر سرد را در سوپ جو بریزید شیر می‌ برد ولی وقتی حرارت آن با سوپ جو برابر باشد دیگر سوپ جو بریده و اصطلاحاً (بره بره) نمی‌شود.

* برای غلیظ شدن سوپ جو می‌توانید 2 قاشق سوپ‌خوری آرد ذرت یا گندم را در یک دوم لیوان آب سرد حل کرده و به سوپ جو اضافه کنید.

* از قرص عصاره‌ی مرغ نیز می‌توانید برای تهیه سوپ جو نیز استفاده کنید.

*اگر میخواهید سوپ جو با خامه داشته باشید بهتر است خامه را با کمی سوپ داغ مخلوط کرده و بعد به سوپ جو اضافه کنید.

* جعفری را خیلی ریز کنید طوری که آب نیندازد سپس روی سوپ جو بریزید.

* هویج نگینی خرد شده برای سوپ جو مناسب‌تر است زیرا رنگ سوپ را سفیدتر نگه می‌دارد و زیباتر است.

* چربی آب گوشت یا مرغ را بعد از سرد کردن در یخچال، از آن جدا کنید.

* برای نگهداری جو پخته می‌توانید آن را در بسته‌های کوچک در فریزر نگهداری کنید تا پختن سوپ جو زمان کمتری بگیرد.


آشنایی با انواع سوپ جو:

پخت سوپ جو,سوپ جو با شیر,طرز تهیه سوپ جوسوپ جو را میتوان همراه با تره فرنگی، خامه و زرده تخم مرغ تهیه کرد

 
1- سوپ جو با گوشت سر گنجشکی (قلقلی) همراه با مخلوط شیر، جعفری و گشنیز

2- یکی از روش های پخت سوپ جو با گوشت سرگنجشکی یا رب گوجه فرنگی و مقداری برگ چغندر ریز شده است

3ـ تهیه سوپ جو با آب مرغ یا گوشت و چغندر و هویج نگینی خرد شده و کمی جعفری

4- پخت سوپ جو همراه با لوبیا سبز ریز شده، هویج نگینی خرد شده و گوجه فرنگی بدون پوست رنده شده

5- سوپ جو را میتوان همراه با تره فرنگی، خامه و زرده تخم مرغ تهیه کرد

6- جو همراه با عدس، رب گوجه فرنگی، هویج نگینی خرد شده و آب مرغ کم چربی یا بدون چربی برای تهیه سوپ جو مناسب است

7- جو و لوبیا چیتی که از قبل خیس کرده، جوشانیده و آب آن را دور ریخته‌اید اصطلاحاً (لوبیا چیتی سفید شده) همراه با هویج و آب گوشت یک سوپ جو عالی تهیه نمود.

8- پخت سوپ جو با کرفس و هویج نگینی خرد شده و ماست چکیده

 

گردآوری : بخش  آشپزی بیتوته

منابع :

yadbegir.com
akairan.com